01-header2020.jpg 02-header2020.jpg 03-header2020.jpg

Hockeyclub Rijnvliet

Hockeyclub Rijnvliet is op 29 oktober 2015 opgericht en neemt per augustus 2016 deel aan de officiƫle KNHB competitie Midden Nederland.

HC Rijnvliet ligt in Leidsche Rijn en is gunstig gelegen naast diverse toegangswegen aan de westkant van Utrecht. Potentiƫle leden uit heel Leidsche Rijn en heel Utrecht zijn welkom bij HC Rijnvliet. HC Rijnvliet is opgericht als antwoord op de lange wachtlijsten bij andere hockeyclubs in Utrecht. Met een kunstgrasveld en twee watervelden kan HC Rijnvliet veel kinderen uit Leidsche Rijn laten hockeyen.

Bij Hockeyclub Rijnvliet is iedereen vanaf 6 jaar welkom: benjamins, junioren, senioren, trimhockeyers en veteranen. Ook studententeams zijn meer dan welkom bij HC Rijnvliet. Met de open sfeer en committent voor kwaliteit zullen ook senioren en studenten zich thuis voelen op HC Rijnvliet.

Een leuk artikel met wat achtergrond informatie over de oprichting van Hockeyclub Rijnvliet vind je hier

Onze missie
HC Rijnvliet zorgt voor een sportieve hockeyervaring met ontwikkelingskansen voor alle leden in een omgeving waarin iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. HC Rijnvliet wil zich onderscheiden door het waarborgen van kwaliteit in de volle breedte. Er is voldoende serieuze aandacht voor de hockeyontwikkeling van ieder soort speler: talenten en recreatiespelers. 
Kwalitatief goed hockeybeleid en betrokkenheid van alle leden en ouders van jeugdleden leiden tot plezier in de sport en succes in de competitie op alle niveaus.

Kernwaarden
* Team: Hockey speel je in een team, waarin ieder individu een rol heeft en belangrijk is. En iedereen in dat team wordt gerespecteerd, zodat iedereen plezier beleeft aan het hockeyspel. Daarnaast is de vereniging ook een team waarin iedereen een rol heeft en gerespecteerd wordt. HC Rijnvliet is geen bedrijf.

* Ontwikkeling: Hockey is een technisch en tactisch spel, dat maakt het zo leuk. Bij HC Rijnvliet wordt er veel aandacht besteed aan alle aspecten van het spel. HC Rijnvliet wil alle leden de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen.

* Passie: Hockeyen doe je voor je plezier en HC Rijnvliet wil elk type spelbeleving faciliteren. Dit betekent dat er ruimte moet zijn voor recreatie én uitdagend hockey. Beide vormen van spelbeleving hebben een belangrijke plek bij HC Rijnvliet.

HC Rijnvliet is overtuigd van het belang van de juiste betrokkenheid van ouders, leden en vrijwilligers en vindt dat er goede begeleiding moet zijn. Alleen dan kan een hockeyvereniging succesvol zijn en zich onderscheiden. Dit betekent dat er op alle niveaus sprake is van adequate (technische) begeleiding. Dat prestatieteams extra worden ondersteund wordt niet uitgesloten maar dit mag niet ten koste gaan van de hockey-technische ontwikkeling van spelers in de breedteteams. 

Door deze hoge mate van persoonlijke betrokkenheid en door de kwalitatieve ambitie wordt een plezierige sportomgeving gerealiseerd.

Statuten, Huishoudelijke reglement, tuchtreglement & privacy statement
Download hier de statuten van HC Rijnvliet.
Download hier het huishoudelijk reglement van HC Rijnvliet
Download hier het tuchtreglement van HC Rijnvliet
Download hier de privacy statement van HC Rijnvliet
Download hier de gedragscode van HC Rijnvliet

FAQ lijst  
De lijst met veelgestelde vragen vind je hier.
 

Agenda

25-6 Scheidsrechtersexamen
26-6 Scheidsrechtersexamen
27-6 Scheidsrechtersexamen

Zoeken