01-header.jpg 02-header.jpg 03-header.jpg 05-header.jpg
Algemeen 16-7

HC Rijnvliet stopt met HockeySchool en omarmt Athletic Skills Model

Nieuws afbeelding
Zoals toegelicht tijdens de afgelopen ALV (juni 2019) stopt HC Rijnvliet met ingang van het nieuwe seizoen met de HockeySchool voor juniorenteams. Uit een aantal evaluaties de afgelopen jaren blijkt deze aanpak (om de technische ontwikkeling van spelers en speelsters te ondersteunen) niet goed toepasbaar bij de junioren. In de jongste jeugd blijft de HockeySchool wél.

In plaats hiervan zullen met ingang van het nieuwe seizoen de inzichten van het Athletic Skill Model (ASM) gebruikt worden bij de trainingen. Om hier ruimte voor te creĆ«ren, wordt één van de twee trainingen bij de junioren verlengd met een half uur.

ASM is gebaseerd op het volgende inzicht:
Kinderen van basisschoolleeftijd zijn tegenwoordig motorisch veel minder vaardig dan kinderen 30 jaar geleden op die leeftijd. Ze zijn nu meer aan het gamen, spelen minder buiten en krijgen minder gymles op de basisschool.

ASM gaat uit van 10 basis-motorische vaardigheden die kinderen een betere beweger, en ook een betere sporter, maakt. Een groot voordeel van dit model is dat het menselijk lichaam veelzijdig in plaats van éénzijdig getraind wordt en het plezier in de sport langer vastgehouden wordt. Hierdoor ontstaan minder blessures en stoppen minder kinderen met sporten. (voor meer informatie: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/hockey-visie/het-athletic-skills-model-toegepast-in-de-jeugdopleiding-van-een-hockeyclub-door-jair-levie).

ASM stimuleert de vaardigheden onder andere door de kinderen gebruik te laten maken van andere (bal)sporten. Het kan dus goed zijn dat ze zo maar ineens aan het handballen zijn tijdens de training.

Met de toepassing van ASM zal de kernwaarde ontwikkeling bij de junioren een extra push krijgen.

Technische Commissie HC Rijnvliet

Zoeken

Agenda

29-8 Openingstoernooi Jeugd (A t/m F)