01-header2020.jpg 02-header2020.jpg 03-header2020.jpg
Algemeen 18-3

Succesvolle kick-off diversiteit en inclusie

Nieuws afbeelding

❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤

Wat een daverend succes was de kick-off van #diversiteit en #inclusie bij HC Rijnvliet afgelopen zondag! Xan de Waard die het belang hiervan nog eens heeft toegelicht en de eerste aanvoerderbanden heeft uitgereikt. We willen graag alle aanwezigen bedanken voor hun aandacht en enthousiasme.

Hebben we niet allemaal weleens het gevoel er niet helemaal bij te horen? Omdat we misschien te dik, te dun, te klein of te groot zijn, omdat we misschien een andere huidskleur hebben dan de rest, of omdat we niet de nieuwste hockeystick of mooiste schoenen hebben? En als je het gevoel hebt dat je er niet bij hoort, dan kan dat je best heel verdrietig maken.

Hier op HC Rijnvliet willen we heel graag dat iedereen het gevoel heeft erbij te horen. Want hier met plezier hockeyen, dat mag iedereen. En hockeyen wordt ook veel leuker als we dat doen met verschillende mensen, die verschillende kwaliteiten hebben, en andere ideeën. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat sportclubs waar veel verschillende mensen sporten, veel betere prestaties leveren, problemen sneller oplossen en veel meer talent aantrekken! En bovenal is het ook veel leuker en de sfeer in en rondom het clubhuis beter.

Hier op HC Rijnvliet maakt het dus niet uit hoe je eruitziet, waar je in gelooft of op wie je verliefd wordt. Jij bent hier hartstikke welkom, net als ieder ander.

En hoe ontzettend makkelijk dit klinkt, dit is soms moeilijk. Want soms zijn we ons er helemaal niet van bewust dat we mensen het gevoel kunnen geven dat ze er niet bij horen. Vandaar dat we met een commissie bezig zijn met nadenken hoe wij er nog beter voor kunnen zorgen dat iedereen zich hier thuis voelt en mee kan doen.

We merken dat er een groot draagvlak is voor Diversiteit & Inclusie binnen onze club en daar zijn we ontzettend trots op! De komende tijd gaan we de Aanvoerdersband van Acceptatie nog uitdelen aan teams waarvan de captain deze graag wil dragen. Daarnaast delen we binnenkort meer initiatieven met jullie, waaronder een training voor coaches, teammanagers, aanvoerders en alle anderen die willen leren over het toepassen van diversiteitsbeleid. Hou de app, website en Instagram in de gaten voor meer informatie!

Ben je na dit evenement helemaal geïnspireerd en wil je graag onderdeel worden van de Diversiteitscommissie? Of heb je gewoon suggesties of ideeën voor de Diversiteitscommissie? Stuur ons een email 

❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤

Agenda

25-6 Scheidsrechtersexamen
26-6 Scheidsrechtersexamen
27-6 Scheidsrechtersexamen

Zoeken