01-header.jpg 02-header.jpg 03-header.jpg 05-header.jpg
Algemeen 27-8

Coronamaatregelen

Nieuws afbeelding Aangepast (beleid bij positief geteste spelers 18-09-2020) -
Gelukkig kunnen we weer hockeyen. We doen er alles aan om dit in goede banen te leiden en daarom hebben we een aantal voorzieningen getroffen om de drukte zoveel mogelijk te verspreiden, beperkt te houden en de noodzakelijke onderlinge afstand van 1,5 meter te handhaven.

We volgen hierin de landelijke richtlijnen van NOC*NSF en ook de Noodverordening van de Veiligheidsregio Utrecht.

Bij de training:
Lees in ons protocol Trainingen de algemene regels voor en tijdens de training, over afstand houden op het veld en bij het complex én de beschikbaarheid van het clubhuis incl. toiletten en kleedkamers. Om te streven naar verspreiding tijdens de trainingen geldt per categorie ook een bepaalde toegang (1 of 2). Deze toegang wordt zowel bij aanvang als vertrek gebruikt. Kom uiterlijk 10 minuten van te voren naar het complex en verlaat het veld en complex direct na afloop van de training. Lees in het protocol 'Toegang Trainingen' welke toegang jouw team heeft.

Bij een wedstrijd:
Lees in ons protocol Wedstrijden de algemene regels voor en tijdens de wedstrijden, over afstand houden op het veld en bij het complex én de beschikbaarheid van het clubhuis incl. toiletten en kleedkamers.

Heeft iemand in je team corona?
• Positief geteste spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan wedstrijden, trainingen of andere clubactiviteiten.
• Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als "overige niet nauwe contacten". Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. 
• In beginsel worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team één of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld tenzij de GGD anders aangeeft. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met ons wedstrijdsecretariaat ([email protected], Dyon Groen in 't Wout voor jeugd en junioren en Lisanne Krom voor senioren) over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.

Als we ons samen houden aan de richtlijnen, dan kan iedereen veilig en leuk hockeyen!

 
Met sportieve groet,
Bestuur HC Rijnvliet


Zoeken

Agenda

29-9 Spelregelavond dinsdag 29 september