01_header_d_n.gif 02_header_d.gif 03_header_d.gif 04_header_d.gif

Trimhockey



Wat is trimhockey?
Trimhockey is een laagdrempelige en meer vrijblijvende manier om de hockeysport te bedrijven. Het kent geen reguliere competitie. Tijdens de training werk je aan je conditie en aan je hockeytechniek. De training wordt meestal afgesloten met onderlinge wedstrijdjes.

Wie kunnen er meedoen met trimhockey?
Iedereen kan meedoen met trimhockey. De trainingen zijn geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren hockeyer. Trimhockey is ook interessant voor volwassenen die één of meerdere gezinsleden hebben die actief zijn in de hockeysport. Deze mensen vinden het vaak leuk om de beginselen van het hockey te leren en zo meer betrokken te raken bij het spel van hun gezinsleden. Daarnaast is het goed voor de conditie en prettig om actief bezig te zijn in teamverband. 

Wat heb ik nodig om te kunnen trimhockeyen?
Gebitsbescherming ('bitje') (zonder bitje geen training), scheenbeschermers (zonder scheenbeschermers geen training), een hockeystick op de juiste lengte en sport(hockey)schoenen geschikt voor kunstgras.

Wanneer wordt er bij HC Rijnvliet getrimhockeyed?
Trimhockey is op maandagavond van 20.30-22.00 uur en op vrijdagochtend van 9.00-10.30 uur. Daarnaast zullen we bij voldoende animo ook een trimgroep starten op de woensdagochtend van 9.00-10.30 uur. 

Wat is het verschil tussen 'gewoon' hockey en trimhockey?

Het grootste verschil is dat trimhockey bedoeld is om op een recreatief niveau te spelen, waarbij spelers van verschillende niveau's (beginners en gevordereden) samen trainen.

Spelen trimhockeyers wedstrijden?
Alleen als je dat zelf wilt. Sinds seizoen 2017-2018 organiseert de hockeybond een regionale competitie. De trimmers van HC Rijnvliet doen hier met een team aan mee. Het komt er in de praktijk op neer dat je dan één keer in de maand een wedstrijd speelt tegen trimmers van andere clubs. Maar het is niet verplicht en er wordt niet anders of apart voor getraind. Daarnaast organiseren hockeyclubs toernooien voor trimhockeyteams.

Wat kost trimhockey?
De contributie bedraagt €181,50

Wil je een keer vrijblijvend meedoen? 
Kom dan langs op maandagavond van 20.30-22.00 uur en doe een keer vrijblijvend mee. We vragen je wel om zelf een bitje en scheenbeschermers mee te nemen, die zijn verplicht. Sportschoenen zijn natuurlijk ook handig, een hockeystick heeft de club te leen. Na afloop kan wie wil nog wat napraten met een drankje.

Waar kan ik meer informatie vinden?
Meer informatie vind je op deze website (www.hcrijnvliet.nl), via de website van de Nederlandse Hockeybond (www.knhb.nl) of via [email protected]
 
SponsorVisie Responsive iframe Example

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.