01_header_d_n.gif 02_header_d.gif 03_header_d.gif 04_header_d.gif

TrimhockeyWat is trimhockey?
Trimhockey is een laagdrempelige en meer vrijblijvende manier om de hockeysport te bedrijven. Het kent geen reguliere competitie. Tijdens de training werk je aan je conditie en aan je hockeytechniek. De training wordt meestal afgesloten met onderlinge wedstrijdjes.

Wie kunnen er meedoen met trimhockey?
Iedereen kan meedoen met trimhockey. De trainingen zijn geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren hockeyer. Trimhockey is ook interessant voor volwassenen die één of meerdere gezinsleden hebben die actief zijn in de hockeysport. Deze mensen vinden het vaak leuk om de beginselen van het hockey te leren en zo meer betrokken te raken bij het spel van hun gezinsleden. Daarnaast is het goed voor de conditie en prettig om actief bezig te zijn in teamverband. 

Wat heb ik nodig om te kunnen trimhockeyen?
Gebitsbescherming ('bitje') (zonder bitje geen training), scheenbeschermers (zonder scheenbeschermers geen training), een hockeystick op de juiste lengte en sport(hockey)schoenen geschikt voor kunstgras.

Wanneer wordt er bij HC Rijnvliet getrimhockeyed?
Trimhockey is op dinsdagavond van 20.30-22.00 uur. Er is inmiddels ook een groep gestart op vrijdagochtend van 9.00-10.30 uur. 

Wat is het verschil tussen 'gewoon' hockey en trimhockey?

Het grootste verschil is dat trimhockey geen eigen competitie heeft. Je traint dus wel maar speelt geen wedstrijden in een door de hockeybond georganiseerde competitie.

Spelen trimhockeyers wedstrijden?
Voor trimhockey is er geen door de hockeybond georganiseerde competitie. Wel organiseren hockeyclubs toernooien voor trimhockeyteams, waar je je op kan inschrijven. En er ontstaan, mondjesmaat, regionale initiatieven van clubs om toch ook voor trimhockey competities te organiseren.

Wat kost trimhockey?
De contributie bedraagt €165,-

Wil je een keer vrijblijvend meedoen? 
Kom dan langs op dinsdag van 20.30-22.00 uur en doe een keer vrijblijvend mee. We vragen je wel om zelf een bitje en scheenbeschermers mee te nemen, die zijn verplicht. Sportschoenen zijn natuurlijk ook handig, een hockeystick heeft de club te leen. Na afloop kan wie wil nog wat napraten met een drankje.

Waar kan ik meer informatie vinden?
Meer informatie vind je op deze website (www.hcrijnvliet.nl), via de website van de Nederlandse Hockeybond (www.knhb.nl) of via [email protected]
 

Zoeken

Agenda

26-8 Push-off