01-header2020.jpg 02-header2020.jpg 03-header2020.jpg
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 3 december 2023
Alle thuiswedstrijden van zondag 3 december 2023 zijn afgelast

Hockey


Hockeyclub Rijnvliet biedt hockey in de officiële KNHB-competitie aan voor jeugd vanaf 5/6 jaar en voor senioren vanaf 18 jaar. HC Rijnvliet wil starten met een aantal Jongste Jeugd teams in de hockeycategorieën F en E. Ook willen we zowel bij de jongens als de meisjes direct starten met een paar 11-tal teams in de C en D leeftijd. Senioren kunnen lid worden van een senioren (18+) of veteranen (35+) team. Tevens bestaat voor hen ook de mogelijkheid om trimhockeylid of trainingslid te worden.

Hockeycategorieën
Hieronder het overzicht van de leeftijdsgroepen zoals bepaald door de KNHB voor seizoen 2017-2018. Kinderen die beginnen met hockeyen starten in de F categorie. Het eerste jaar is alleen trainen. In de 2e jaars F starten ze met kleine wedstrijdjes van 3 tegen 3 op een kwart veldje in de KNHB competitie. In de 1e jaars E groeit de spelvorm door naar 6 tegen 6 hockey op een half veld en met een keeper. In de 2e jaars E wordt er gehockeyed op een half veld met 8 tegen 8 spelers. Het spel begint nu steeds meer op het grote hockey te lijken. Vanaf ongeveer 10 jaar als de kinderen de D-leeftijd hebben bereikt, spelen ze in een echt 11-tal: 10 spelers en 1 keeper op een heel veld. 

 Categorie  Leeftijd
 1e jaars F (benjamins)
 6 jr.
 2e jaars F    7 jr.
 1e jaars E (6E)
 8 jr.
 2e jaars E (8E)
 9 jr.
 1e jaars D (11 tal    10 jr.
 2e jaars D    11 jr.
 1e jaars C    12 jr.
 2e jaars C    13 jr.
 1e jaars B    14 jr.
 2e jaars B    15 jr.
 1e jaars A    16 jr.
 2e jaars A
 17 jr.

Onze missie
HC Rijnvliet zorgt voor een sportieve hockeyervaring met ontwikkelingskansen voor alle leden in een omgeving waarin iedereen zich op zijn of haar gemak voelt.

HC Rijnvliet wil zich onderscheiden door het waarborgen van kwaliteit in de volle breedte. Er is voldoende serieuze aandacht voor de hockeyontwikkeling van ieder soort speler: talenten en recreatiespelers. Kwalitatief goed hockeybeleid en betrokkenheid van alle leden en ouders van jeugdleden leiden tot plezier in de sport en succes in de competitie op alle niveaus.

HC Rijnvliet is overtuigd van het belang van de juiste betrokkenheid van ouders, leden en vrijwilligers en vindt dat er goede begeleiding moet zijn. Alleen dan kan een hockeyvereniging succesvol zijn en zich onderscheiden. Dit betekent dat er op alle niveaus sprake is van adequate (technische) begeleiding. Dat prestatieteams extra worden ondersteund wordt niet uitgesloten maar dit mag niet ten koste gaan van de hockey-technische ontwikkeling van spelers in de breedteteams. Door deze hoge mate van persoonlijke betrokkenheid en door de kwalitatieve ambitie wordt een plezierige sportomgeving gerealiseerd.

 


 

Agenda

4-12 Inloop-spreekuur materiaal commissie
4-12 Coachavond zaalhockey
6-12 vierhoekdoverleg
14-12 ALV
18-12 Technisch Hart overleg
30-12 Indoor Hockey Kamp

Zoeken