01-header.jpg 02-header.jpg 03-header.jpg 05-header.jpg
Algemeen 8-7

Gevraagd: Wie wil coaches ondersteunen bij hun rol in het team? Hockey-ervaring niet vereist!

Nieuws afbeelding
Elke coach probeert het spelplezier te bevorderen en daagt sporters uit tot sportieve prestaties. Maar hoe pak je dat eigenlijk het beste aan? Een belangrijke vraag voor coaches van (jongste) jeugdteams; zij hebben een grote invloed op de persoonlijke en sociale ontwikkeling van jonge sporters. Om coaches te ondersteunen is daarom het verenigingstraject Coach-de-coach ontwikkeld.

Het traject Coach-de-coach leidt binnen HC Rijnvliet coach-begeleiders op. Een coach-begeleider helpt coaches om hun teams op een verantwoorde wijze te begeleiden. Coachbegeleiders geven begeleiding in de praktijk, langs het veld, zodat een coach direct met de tips aan de slag kan. Coach-begeleiders leren welke observatietechnieken er zijn, hoe zij hun waarnemingen moeten analyseren en leren om op een constructieve manier feedback te geven.

Het Coach-de-coach traject behelst twee bijeenkomsten:

Startbijeenkomst
Op de startbijeenkomst gaan we aan de slag met de gewenste houding, kennis over de vier inzichten en vaardigheden van een coach-begeleider, zoals observeren, analyseren en feedback geven. Op een interactieve manier gaan de aanwezigen aan de slag met hun rol van coach-begeleider.

Praktijkdeel
De trajectbegeleider coacht de trainersbegeleiders bij het observeren en feedback geven aan coaches. Deze coaching vindt plaats in de praktijk van de vereniging: tijdens verschillende wedstrijden. De coaches die hieraan meedoen, zijn geselecteerd binnen de vereniging. Na het laatste praktijkonderdeel wisselen de coach-begeleiders hun ervaringen uit om zo ook van elkaar te leren.

Na de opleiding zullen coach-begeleiders af en toe wedstrijden observeren om coaches feedback te geven over wat ze hebben gezien. Daarnaast zullen ze ook af en toe met elkaar hun ervaringen delen.

Als je een steentje bij wil dragen aan de cultuur binnen de club en de wijze waarop onze jeugd wordt begeleid, meld je dan aan bij de Technische Commissie via [email protected].

Zoeken

Agenda

24-9 ALV
29-9 Spelregelavond dinsdag 29 september