01-header.jpg 02-header.jpg 03-header.jpg 05-header.jpg
Algemeen 18-6

Reanimatie cursus op maandag 1 juli 2019

Nieuws afbeelding
Meld je aan voor de reanimatie cursus op maandag 1 juli! Aanmelden kan tot en met donderdag 25 juni.

Stel: een scheidsrechter of een speler valt tijdens een hockeywedstrijd neer door een hartstilstand, weet moet je dan doen? Jaarlijks overlijden 150 tot 200 sporters aan acute hartdood. Om de overlevingskans te vergroten, is het heel belangrijk dat de getroffen persoon direct gereanimeerd wordt en er gebruik gemaakt wordt van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Bij Rijnvliet hangt rechts naast de ingang een AED, net als op steeds meer hockeyverenigingen. Dit apparaat heeft in het verleden al meerdere keren levens gered op en rond het hockeyveld.

Het is heel goed dat er bij Rijnvliet een AED hangt, de volgende stap is dat zo veel mogelijk mensen deze goed weten te gebruiken en daarnaast weten te reanimeren. Daarom zullen er in de komende maanden meerdere trainingen georganiseerd worden.

De eerste cursus vindt plaats op maandag 1 juli van 20.00 tot ongeveer 23.00 uur in het clubhuis. Een gecertificeerd team verzorgt dan een professionele training, waarbij naast reanimatie ook het toepassen van de AED geoefend wordt. De kosten bedragen 55 euro p.p. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt deze cursus (deels). Via deze link kun je nagaan of je zorgverzekeraar de cursus vergoedt: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus

Aanmelden
Vanwege het beperkt aantal plaatsen voor deze cursus zal er plek toegewezen worden op volgorde van aanmelding. Wees er dus snel bij!
Aanmelden kan via LISA app>> Meer>> Evenementen>> Reanimatiecursus 1 juli 2019.

Meenemen naar de cursus
Doe makkelijk zittende kleding aan en neem 55 euro cash mee om de trainers te betalen.

Zoeken

Agenda

14-12 D feest
17-12 [vervallen] KNHB Examen 17 december
19-12 [vervallen] KNHB Examen 19 december