01-header.jpg 02-header.jpg 03-header.jpg 05-header.jpg
Algemeen 29-9

Het belang van een bitje in de praktijk

Nieuws afbeelding

Zondag 16 september heb ik mogen ervaren wat het nut is van een goed bitje. Tijdens onze wedstrijd (Veteranen A) tegen en in Baarn gebeurt bij mij wat niemand ooit wil meemaken. 

 

In de tweede helft als het 2-2 staat, gebeurt het. Tijdens het uitverdedigen slaat de verdediger van Baarn de bal met al z'n kracht naar voren, althans dat was het plan. Helaas raakte hij de bal verkeerd en schiet de bal met volle vaart omhoog, ongeveer 4 meter verderop stond ik. Ik wilde hem opjagen om al ter hoogte van de kop cirkel de bal te heroveren en de aanval weer in te zetten. De bal komt vol in mijn gezicht, linksonder op mijn kin/kaak. De klap was ontzettend hard en had een enorm gevolg. Drie van mijn voortanden lagen op het veld, een hoektand staat scheef en van een van mijn kiezen breekt een stuk af, bovendien breek ik mijn onderkaak. 

 

De kaakchirurg en tandarts zijn inmiddels optimistisch over het herstel. Ook benadrukten zij dat ik zonder bitje veel verder van huis was geweest. Mijn tanden waren dan waarschijnlijk gebroken/verbrijzeld en niet meer te redden. Door het bitje zijn mijn tanden met wortel en al uit de tandkas gevlogen en konden "redelijk eenvoudig" weer teruggeplaatst worden. Voordat ik weer helemaal normaal kan eten, laat staan hockeyen gaat nog wel even duren.


Met dit bericht wil ik iedereen op het hart drukken wat het belang is van een goed bitje. Mijn bitje is op maat gemaakt, ik wil er niet aan denken wat er was gebeurd als ik een simpel bitje had, of het bitje niet goed in had gehad. Aan iedereen dan ook de oproep, bespaar niet op een bitje! Zorg dat je zelf en zeker je kinderen een goed bitje hebben en deze vooral ook goed in hebben.

 

Daarnaast wil ik graag iedereen heel erg bedanken voor alle mentale steun van de afgelopen weken, dat heeft me echt ontzettend goed gedaan. Dat maakt dat wij echt een TOP-club zijn. Bedankt!

 

Sportieve groet,


Maarten Klein

HC Rijnvliet - Veteranen A

Reacties

img

Tom Rijks

1-10-2018 @ 09:09:46 |Top bericht Maarten. Ik onderschrijf het belang van bitjes volledig. Veiligheid voorop!

Reageer op het nieuws

Zoeken

Agenda

12-6 KNHB Young Umpire Challenge
23-6 Open training senioren (1)
30-6 Open training senioren (2)