01-header2020.jpg 02-header2020.jpg 03-header2020.jpg
Algemeen 19-5

Tien Rijnvliet trainers door KNHB opgeleid

Nieuws afbeelding Onder de enthousiaste begeleiding van Jeanette Vis hebben voor Rijnvliet afgelopen periode maar liefst tien(!) volwassen coaches en jeugd-trainers de Hockey Trainer 2 (HT2) opleiding doorlopen. De HT2 opleiding is een officiële opleiding van de Koninklijke Nederlands Hockey Bond en is sinds dit jaar compleet vernieuwd. 

Zo begon de groep na de herfstvakantie met digitale klaslokalen, huiswerkopdrachten, praktijkavonden met eigen jeugd teams, video analyse en praktijkopdrachten om dit best intensieve traject eind april af te ronden. 

Als Rijnvliet hebben we de opleiding mogen organiseren. Voor tien Rijnvlieters, maar ook voor drie UNO leden, twee deelnemers uit Montfoort en één uit Leerdam. Dat was naast 22 weken hard werken vooral leuk en leerzaam. Als hockey coach of hockey trainer maak je best wat mee rondom het team waarmee je werkt. In de HT2 opleiding kwam daarom van alles aan de orde. 

We hebben in de opleiding niet alleen aandacht besteed aan techniek en tactiek, maar vooral aan alles wat er nodig is om een gezond en veilig sportklimaat te creëren waarin iedereen zich kan ontwikkelen. Dat gaat dan dus ook om diversiteit en inclusie, didactiek en pedagogiek. Van veiligheid en organisatie van een elftal tot individuele aandacht, spelregels en talentherkenning. Maar er was ook aandacht voor zelfreflectie en wat er nodig is om zelf beter te worden. Over het geven en ontvangen van feedback. Het gaat er uiteindelijk om hoe jij als begeleider van een team het verschil kan maken. 

Nu zijn dus Marcel, Marco, Christian, Bo, Mijntje, Juna, Iwan, Jesse en Joost opgeleid tot HT2 trainer. Naast Tom en Daphne die vorig jaar al tot HT3 coach zijn opgeleid en onze hoofdtrainers Thomas en Olaf krijgen we zo een mooie kern opgeleide trainers binnen de club. Daar kunnen we best blij mee zijn! 

Daarnaast is het reuze fijn dat het grootste deel van de opleidingskosten is gedekt door subsidie die we hebben mogen ontvangen van het NOC/NSF en van de gemeente Utrecht via het Sportakkoord. Daaruit blijkt dat ook de gemeente en het NOC/NSF veel waarde toekent uit deze opleiding. Alles met als doel om met veel plezier binnen onze mooie vereniging een gezond en veilig sportklimaat te laten ontstaan. 

Dank dus aan de inzet van alle deelnemers, dank aan Olaf en Thomas voor de assistentie en praktijkbegeleiding, dank aan NOC/NSF en gemeente Utrecht en dank aan UNO, Montfoort en Leerdam en speciale dank aan Jeanette Vis: onze leercoach voor haar mooie feedback, scherpte en de manier waarop zij onze groep heeft begeleid. Want ook onze veilige leeromgeving was zeer waardevol. 

We hebben nu dus de juiste contacten bij de KNHB en goed contact met een goede leercoach. Het plan is dan ook om volgend jaar een nieuwe HT2 opleidingsronde te organiseren. Mocht jij geïnteresseerd zijn om hieraan deel te nemen laat dat dan weten aan de Technische Commissie ([email protected]). 

Voor meer info over de opleiding, zie ook: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/opleiding/hockeytrainer-2

 

Sportieve groet,
Technische Commissie

Foto:
achterste rij: Christian, Jos, Joost, Marcel, Marco, Bo en Olaf (hoofd trainer).
voorste rij: Mijntje, Jeanette (leercoach KNHB) en Juna.

Agenda

21-5 Inloopspreekuur Fysio Vandaag
28-5 Inloopspreekuur Fysio Vandaag
30-5 Bestuursvergadering
30-5 Open Training D1

Zoeken