01-header.jpg 02-header.jpg 03-header.jpg 05-header.jpg
Evenementen 5-9

Eerste Coen van Bunge Umpire Academy op HC Rijnvliet overweldigend succes

Nieuws afbeelding
Op dinsdag avond 4 september vond in ons clubhuis de eerste van de twee geplande Coen van Bunge Umpire Academy’s plaats.

Deze eerste workshop voor (aankomend) scheidsrechters, verzorgd door internationaal en olympisch scheidsrechter Coen van Bunge, waarvoor zich 30 enthousiastelingen geregistreerd hadden, werd uiteindelijk door ruim 50 mensen bezocht.
De helft van de aanwezigen bestond uit jeugdleden, onze scheidsrechters van de toekomst, erg mooi om te zien, verder waren er enkele senioren en ouders van jeugdleden aanwezig.
Na een stukje over zichzelf verteld te hebben, begon de avond met een spelregelquiz van 13 vragen, waar ongeveer 45 deelnemers aan mee deden. Na elke vraag werd uitgebreid ingegaan op het antwoord en de vragen die velen hadden.

Daarna heeft Coen in een enthousiast verhaal veel facetten van het zijn van scheidsrechter voorbij laten komen. Terugkerend motto in zijn verhaal was dat je er vooral zelf voor moet zorgen dat het leuk is. Hij heeft veel tips gegeven hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.
Tips over onder andere communicatie met de spelers en coaches, positie op het veld, het feit dat je niet alles kunt en hoeft te zien, werden door velen als erg waardevol en leerzaam bevonden.

Er waren na afloop heel veel positieve reacties te horen in het clubhuis.

Op dinsdag 11 september vindt de tweede Coen van Bunge Umpire Academy plaats op de club.

Deze tweede sessie is gericht op de mensen die al wat meer ervaring hebben met fluiten, of mensen die er niet genoeg van kunnen krijgen.

In deze sessie van 19.00 tot ongeveer 22.00 uur zullen we aan de hand van allerlei video’s uit praktijksituaties verder op de materie in gaan. Deze sessie zal waarschijnlijk nog interactiever worden.
Als je je daar voor nog niet hebt opgegeven en je wil toch graag komen, meld je dan z.s.m. aan via de website (Inloggen en dan club ⟶ evenementen) of via de Lisa app (Inloggen en dan via meer ⟶ evenementen) zodat we een goed beeld hebben over het aantal aanwezigen dat we kunnen verwachten en voor voldoende zitplaatsen kunnen zorgen

Zoeken

Agenda