01-header.jpg 02-header.jpg 03-header.jpg 05-header.jpg
Algemeen 4-3

Inzet clubscheidsrechters

Nieuws afbeelding
Op 11 februari is de CS+ opleiding (clubscheidsrechter-plus) voor de tweede keer op HC Rijnvliet van start gegaan. Met 7 kandidaten (waarvan 2 van IJsseloever) is het volle bak! 

Deze scheidsrechters hebben veel oefening nodig. Uiteraard gaan zij seniorenwedstrijden fluiten op zondag. Maar ook op zaterdag komen ze in actie. Dit valt uitstekend samen met het feit dat een aantal teams gepromoveerd zijn.  Dit zijn in elk geval MD1, MC1 en JB1. Deze wedstrijden behoeven meer ervaren arbitrage langs de lijn om de spelers zoveel mogelijk ruimte te geven om hun kwaliteiten op de mat neer te leggen. In de tweede helft van het seizoen worden er door de arbitragecommissie daarom wedstrijden 'aangewezen' zodat deze kandidaten de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Met 'aanwijzen' wordt in dit geval bedoeld dat de commissie bepaald welke scheidsrechters een bepaalde wedstrijd zullen fluiten. Dit zal zich niet beperken tot MC1 en JB1. 

Voor sommige ouders van spelers uit het team is dit wellicht een verademing. De commissie kan zich ook voorstellen dat anderen dit minder leuk vinden en wel graag hun eigen kinderen fluiten. Mocht dit het geval zijn, neem dan gerust contact op met de arbitragecommissie dan zoeken we naar een goede samenwerking. Met deze tweede cursus die van start gaat krijgt HC Rijnvliet langzaam de beschikking over meer ervaren arbiters en deze willen we ook graag bij de jeugd inzetten.

De arbitragecommissie

Zoeken

Agenda

29-8 Openingstoernooi Jeugd (A t/m F)